Συνταγές Χταπόδι
Χταποδοκεφτέδες
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το χταπόδι, μαζί με την δάφνη και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό.
Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, για 40-45’, ανάλογα και με το μέγεθός του.
Όση ώρα βράζει το χταπόδι, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο και τα μυρωδικά, τρίβετε το καρότο στο λεπτό μέρος του τρίφτη και μουλιάζετε το ψωμί στο λευκό κρασί, μαζί με λίγο νερό.
Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Ψιλοκόβετε το χταπόδι και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά: το λιωμένο βούτυρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο, το σκόρδο, το ψωμί καλά στραγγισμένο, την φρυγανιά, το αβγό, το ξύσμα λεμονιού, τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομογενοποίηση του μείγματος.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες και τους περνάτε από το αλεύρι.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3-4 δάχτυλα ηλιέλαιο.
Τηγανίζετε καλά τους κεφτέδες, συνολικά για 3-4’ και από τις 2 μεριές.
Όταν οι κεφτέδες είναι έτοιμοι, τους αποσύρετε από το τηγάνι και τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
Σερβίρετε τους χταποδοκεφτέδες στο κέντρο του τραπεζιού, με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συστατικά:
2 συσκευασίες χταπόδι ολόκληρο Pescanova
1 φύλλο δάφνης
3 κουταλιές βούτυρο soft λιωμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
50 γρ. καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. ζυμωτό ψωμί ψίχα
150 ml λευκό κρασί
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλεύρι για πανάρισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι