Συνταγές Θαλασσινά
Egg noodles με γαρίδες και λαχανικά
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
- Kόβετε την πιπεριά Φλωρίνης και το κολοκυθάκι σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ενώ στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο.
- Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα egg noodles για 3-4’.
- Τοποθετείτε ένα wok σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά και προσθέτετε το σησαμέλαιο μαζί με το βούτυρο. Σοτάρετε για 2-3’ το καρότο μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης, το κολοκυθάκι, το τζίντζερ και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τον αρακά, το καλαμπόκι, τις γαρίδες, το ξύδι ρυζιού, την fish sauce, τη σόγια και την καστανή ζάχαρη και μαγειρεύετε για 1-2’ ακόμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε και τα egg noodles μαζί με τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε καλά και προσεκτικά για άλλο 1’.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.
Συστατικά:
1 συσκευασία γαρίδες Pescanova χωρίς κέλυφος
300 γρ. egg noodles
2 κουταλιές βούτυρο soft
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κολοκυθάκι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
60 γρ. αρακάς βρασμένος
60 γρ. καλαμπόκι
2 κουταλάκια τζίντζερ ψιλοκομμένο
100 ml ζωμό λαχανικών
6 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά ξύδι ρυζιού
2 κουταλιές fish sauce
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη