Συνταγές Ψάρια
Φιλέτο γλώσσα σοτέ σερβιρισμένη με σιγοψημένα τοματίνια και αραβικές πίτες
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στη μέση, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες.
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα τοματίνια μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, το ελαιόλαδο το ξύσμα λεμονιού, την ρίγανη και το θυμάρι.
- Προσθέτετε το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνετε το μείγμα των λαχανικών και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, στον αέρα, για 60-65 λεπτά.
- Τοποθετείτε τις αραβικές πίτες σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί και το τοποθετείτε στον φούρνο με τα τοματίνια στα τελευταία 6-7 λεπτά.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Ψήνετε τα φιλέτα γλώσσας και από τις 2 μεριές για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τις αραβικές πίτες κομμένες στα 8 με τα ψητά τοματίνια και τα φιλέτα γλώσσας από πάνω.
Συστατικά:
1 συσκευασία φιλέτο γλώσσας Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ. τοματίνια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. ζάχαρη καστανή
30 γρ. ζάχαρη μαύρη
4 κουταλιές κάπαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
80 ml ελαιόλαδο
3-4 κλωναράκια ρίγανη
3-4 κλωναράκια θυμάρι
5 μεγάλες αραβικές πίτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι