Συνταγές της Αργυρώς

Φιλέτο μπακαλιάρου της Αργυρώς με πατάτες, μανιτάρια και μάραθο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
35 min
Εύκολη
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπή πετσέτα. Κόβουμε στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3’ να στεγνώσουν.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια το πράσο και την σπασμένη σκελίδα σκόρδου.
  • Σοτάρουμε για 3’ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και λίγο ζεστό νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή ένταση γύρω στα 15’ να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα ακουμπάμε πάνω στα υλικά που βράζουν.
  • Πιέζουμε ελαφρά να μπουν στην σάλτσα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, λίγο μάραθο και διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Λίγο μπούκοβο στη σάλτσα θα δώσει ένταση.
  • Βράζουμε χωρίς καπάκι σε δυνατή ένταση για 6’.
  • Ανακινούμε την κατσαρόλα από χερούλια γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα όσο βράζουν.
  • Σβήνουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 10’ να τραβήξει τα περιττά υγρά.
  • Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγη σάλτσα και φρέσκο ψωμί.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 50 ml  ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 300 γρ φρέσκα μανιτάρια (καφέ και λευκά)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τρυφερό πράσο σε χοντρές φέτες
  • 4 πατάτες σε χοντρές φέτες
  • 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά ψιλοκομμένα
  • Λίγο τρυφερό μάραθο στο τελείωμα
  • Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)