Συνταγές Ψάρια
Φιλέτο μπακαλιάρου με χόρτα τσιγαριαστά με λεμόνι και φρέσκα μυρωδικά
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
- Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1-2’, μετά προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με μία κουτάλα, και πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα βρασμένα χόρτα: τα βλήτα, τα αντίδια και τα σέσκουλα. Στη συνέχεια, τα προσθέτετε στο τηγάνι με το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’.
- Ψιλοκόβετε τα φρέσκα μυρωδικά και τα προσθέτετε στο τηγάνι, μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια αποσύρετε τα χόρτα από το τηγάνι σε ένα μπολ.
- Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνετε τα φιλέτα μπακαλιάρου για 3-4’ συνολικά και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα τσιγαριαστά χόρτα, από πάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου και πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος προσθέτετε τα ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες.
Συστατικά:
2 συσκευασίες φιλέτο μπακαλιάρου Pescanova
250 γρ. σπανάκι
250 γρ. βλήτα βρασμένα
250 γρ. αντίδια βρασμένα
250 γρ. σέσκουλα βρασμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι