Συνταγές Ψάρια
Φιλέτο μπακαλιάρου πανέ με τρίμμα ψωμιού και μυρωδικά, με σκορδαλιά ψωμιού
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
Για τη σκορδαλιά
Σε ένα μίξερ, τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη σκορδαλιά:
Tο στραγγισμένο ψωμί, τις σκελίδες σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, την καρυδόψιχα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ.
Για το κουρκούτι
Σε ένα multi τοποθετείτε τα 50 ml ελαιόλαδο μαζί με τα μυρωδικά:
Το δενδρολίβανο, τη ρίγανη και το θυμάρι και τα χτυπάτε καλά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ψίχα ψωμιού, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και απλώνετε την ψίχα σε μια πιατέλα.
Τοποθετείτε, σε 2 άλλες πιατέλες, το αλεύρι και τα αυγά χτυπημένα.
Για τον μπακαλιάρο
Πανάρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε 3 στάδια:
Πρώτα τα περνάτε από το αλεύρι, αφού τα τινάξετε καλά, τα περνάτε από το αυγό και αφού τα στραγγίξετε καλά, τα περνάτε από την ψίχα ψωμιού.
Στη συνέχεια, τοποθετείτε τα παναρισμένα κομμάτια μπακαλιάρου σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 30-35’.
Tέλος, σερβίρετε τον μπακαλιάρο με την σκορδαλιά σε μια μεγάλη πιατέλα.
Συστατικά:
2 συσκευασίες φιλέτο μπακαλιάρου Pollock Pescanova
400 γρ. ψίχα χωριάτικου ζυμωτού ψωμιού μπαγιάτικου
50 γρ. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
2 κλωναράκια ρίγανη
4 κλωναράκια θυμάρι
100 γρ. αλεύρι
4 αυγά
4 φέτες ψωμί μόνο την ψίχα μουσκεμένο και στραγγισμένο (για τη σκορδαλιά)
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ½ λεμόνι
80 γρ. ελαιόλαδο (για τη σκορδαλιά)
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
150 γρ. καρυδόψιχα
Aλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι