Συνταγές Πανέ
Fish sticks με πουρέ μπρόκολο και πιπεριά Φλωρίνης
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
Για τον πουρέ μπρόκολο
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με τον ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το μπρόκολο και βράζετε για 10-12’ μέχρι να μαλακώσει, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στραγγίζετε το μπρόκολο (κρατώντας χωριστά τα υγρά από τον βρασμό), το τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε να ομογενοποιηθούν και να πάρουν την υφή πουρέ. Αν χρειάζεται υγρασία, προσθέτετε από τα υγρά που έχετε κρατήσει.
Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Για τα fish sticks
Παράλληλα, βάζετε τα fish sticks σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και, σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνετε στους 220ο C, για 14-15’.
Όση ώρα ψήνονται τα fish sticks, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε την πιπεριά Φλωρίνης μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά τα fish sticks και δίπλα τον πουρέ μπρόκολο με τη σοταρισμένη πιπεριά Φλωρίνης από πάνω.
Συστατικά:
1 συσκευασία fish sticks από φιλέτο μπακαλιάρου Pescanova
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γρ. μπρόκολο χωρίς κοτσάνια
300 ml ζωμό λαχανικών
30 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. βούτυρο soft
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι