Συνταγές Ψάρια
Βελουτέ ψαροσούπα μπακαλιάρου
- Χαράζουμε σταυρωτά τις πατάτες, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα ρολό ψαριού επάνω στα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρδαμο, το ελαιόλαδο και καλύπτουμε με νερό.
- Βράζουμε για 20′. Αφαιρούμε το ψάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 20′.
- Βγάζουμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ.
- Σουρώνουμε τον ζωμό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε όσο χρειάζεται στον πολτό λαχανικών, για να πετύχουμε τη βελουτέ υφή.
Σερβίρουμε τη βελουτέ σούπα σε βαθύ πιάτο και στο κέντρο του τοποθετούμε ένα ρολό φιλέτο μπακαλιάρου. Περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού, ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε πιπέρι καγιέν.
Συστατικά:
1 συσκευασία μπακαλιάρο ρολό φιλέτο Pescanova
500 γρ. γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
300 γρ. σελινόριζα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
2 πατάτες
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
4 φύλλα αρμπαρόριζα
3 ½ λίτρα περίπου νερό
200 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
½ κουτ. γλυκού τριμμένο κάρδαμο
Χυμός από 1 λεμόνι