Γάμπαρη Αργεντινής με σάλτσα φιστικοβούτυρο και πλιγούρι με cranberries και σαφράν

Συνταγές Εορταστικές

Γάμπαρη Αργεντινής με σάλτσα φιστικοβούτυρο και πλιγούρι με cranberries και σαφράν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη
  • Αποψύχετε τις γαρίδες και τις στεγνώνετε καλά.
  • Βράζετε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέτοντας το σαφράν και τα cranberries.
  • Όταν πιει τα υγρά του, προσθέτετε τα μυρωδικά και το φιστίκι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Φτιάχνετε τη σάλτσα για τις γαρίδες, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Προσθέτετε τη σάλτσα φιστικοβούτυρου, σιγομαγειρεύετε για 1-2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους πάνω στο πλιγούρι.
  • Πασπαλίζετε με μπούκοβο, φιστίκι Αιγίνης και φύτρες.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία Γάμπαρη Αργεντινής Pescanova 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.σ. τεριγιάκι
  • 1 κ.σ. ξίδι ρυζιού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
  • 1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο

 

Για το πλιγούρι

  • 500 γρ. πλιγούρι
  • 1 κ.γ. σαφράν
  • 100 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο