Συνταγές Εορταστικές
Γάμπαρη Αργεντινής με σάλτσα φιστικοβούτυρο και πλιγούρι με cranberries και σαφράν
- Αποψύχετε τις γαρίδες και τις στεγνώνετε καλά.
- Βράζετε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέτοντας το σαφράν και τα cranberries.
- Όταν πιει τα υγρά του, προσθέτετε τα μυρωδικά και το φιστίκι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Φτιάχνετε τη σάλτσα για τις γαρίδες, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Προσθέτετε τη σάλτσα φιστικοβούτυρου, σιγομαγειρεύετε για 1-2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους πάνω στο πλιγούρι.
- Πασπαλίζετε με μπούκοβο, φιστίκι Αιγίνης και φύτρες.
Συστατικά:
1 συσκευασία Γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
- 1 κ.σ. σόγια
- 1 κ.σ. τεριγιάκι
- 1 κ.σ. ξίδι ρυζιού
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
- 1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μπούκοβο
Για το πλιγούρι
- 500 γρ. πλιγούρι
- 1 κ.γ. σαφράν
- 100 γρ. cranberries, αποξηραμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο