Συνταγές Εορταστικές
Γάμπαρη γίγας ψητή, με φινόκιο, λάιμ και μυρωδικά chimichurri
- Αποψύχετε τις γαρίδες και τις στεγνώνετε καλά.
- Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετείτε το φινόκιο σε μια στρώση, μαζί με το σκόρδο και το λεμόνι. Προσθέτετε πάνω από τα λαχανικά τις γαρίδες.
- Περιχύνετε με ελαιόλαδο, πάπρικα, μέλι και προσθέτετε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Αλατοπιπερώνετε καλά.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 1800C, για 8-10 λεπτά.
- Για να φτιάξετε το chimichurri, τοποθετείτε τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε τις γαρίδες με τα λαχανικά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα chimichurri.
- Γαρνίρετε με ροζ πιπέρι.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία Γάμπαρη Γίγας Pescanova
- 2 φινόκιο, κομμένα στο μαντολίνο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ροζ πιπέρι για το σερβίρισμα
Για το chimichurri
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. τσίλι, ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο