Γάμπαρη γίγας ψητή, με φινόκιο, λάιμ και μυρωδικά chimichurri

Συνταγές Εορταστικές

Γάμπαρη γίγας ψητή, με φινόκιο, λάιμ και μυρωδικά chimichurri

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15 λεπτά
Εύκολη
  • Αποψύχετε τις γαρίδες και τις στεγνώνετε καλά.
  • Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετείτε το φινόκιο σε μια στρώση, μαζί με το σκόρδο και το λεμόνι. Προσθέτετε πάνω από τα λαχανικά τις γαρίδες.
  • Περιχύνετε με ελαιόλαδο, πάπρικα, μέλι και προσθέτετε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Αλατοπιπερώνετε καλά.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 1800C, για 8-10 λεπτά.
  • Για να φτιάξετε το chimichurri, τοποθετείτε τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε τις γαρίδες με τα λαχανικά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα chimichurri.
  • Γαρνίρετε με ροζ πιπέρι.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 2 φινόκιο, κομμένα στο μαντολίνο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ροζ πιπέρι για το σερβίρισμα

 

Για το chimichurri

  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο