Γάμπαρη γίγας ψητή με σάλτσα σαμπάνιας και ψητά λαχανικά εποχής

Συνταγές Εορταστικές

Γάμπαρη γίγας ψητή με σάλτσα σαμπάνιας και ψητά λαχανικά εποχής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Μέτρια
  • Καθαρίζετε τη γάμπαρη, αφαιρώντας τα κεντρικά κελύφη και το εντεράκι τους. Αφήνετε (πάνω στη γάμπαρη) το κεφάλι και την ουρά.
  • Μαρινάρετε (τη γάμπαρη) με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι για 20 λεπτά.
  • Ξεφλουδίζετε τα καρότα και τα σπαράγγια. Ανακατεύετε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, μέλι, αλάτι και πιπέρι και τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.
  • Ψήνετε τη μαριναρισμένη γάμπαρη στη σχάρα ή στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σε κατσαρολάκι, σιγοβράζετε τη σαμπάνια και την αφήνετε να συμπυκνωθεί* στο μισό.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το μέλι και το βούτυρο και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρετε τη γάμπαρη με τα λαχανικά και περιχύνετε με τη σάλτσα σαμπάνιας.

 

Tip:

Συμπύκνωση λόγω βρασμού: Όσο πιο πολύ βράζουμε το παρασκεύασμα, τόσο περισσότερο θα εξατμιστούν τα υγρά του και θα αρχίσει να δένει.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Υλικά για τα λαχανικά:

  • 450 γρ. baby καρότα rainbow
  • 450 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Υλικά για τη σάλτσα σαμπάνιας:

  • 400 ml σαμπάνια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι