Συνταγές Θαλασσινά

Γάμπαρη σοτέ με λινγκουίνι με σάλτσα τομάτας, σκόρδο και τσίλι 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
50 λεπτά
Μέτρια
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύετε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 8-10 λεπτά).
  • Κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος και τα στραγγίζετε.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
  • Ρίχνετε την τριμμένη τομάτα, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το σκόρδο και το τσίλι για 1 λεπτό.
  • Καρυκεύετε τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
  • Προσθέτετε / σβήνετε με το λευκό κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί.
  • Ρίχνετε τις γαρίδες στη σάλτσα τομάτας και τις αφήνετε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τα στραγγισμένα λινγκουίνι, τα τοματίνια και ανακατεύετε καλά. Αν το αποτέλεσμα είναι αρκετά σφιχτό, τότε προσθέτετε λίγο από το νερό του βρασίματος για να γίνει πιο ζουμερό.
  • Μοιράζετε τα λινγκουίνι σε πιάτα και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Υλικά για τις γάμπαρες:

Γάμπαρη Γίγας Αργεντινής

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ κ.γ. τσίλι (ή μπούκοβο καυτερό) ή 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για τα λινγκουίνι:

  • 400 γρ. λινγκουίνι
  • Νερό και αλάτι για το βράσιμο

Υλικά για τη σάλτσα τομάτας:

  • 4 τομάτες μεγάλες ώριμες (τριμμένες) ή 400 γρ. τομάτα κονκασέ κονσέρβα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. βασιλικός, ψιλοκομμένο (φρέσκο ή ξερό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 15 τοματίνια, κομμένα στη μέση

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.