Γάμπαρη σαγανάκι με βολάκι Άνδρου

Συνταγές από Ελλάδα

Γάμπαρη σαγανάκι με βολάκι Άνδρου

Σαλπάρουμε για Άνδρο!
Στο πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί μας, απολαμβάνετε το φυσικό τοπίο, που συνδυάζει τις άγριες κυκλαδιτικές ομορφιές με την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά που “δροσίζουν” το νησί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις ντόπιες νοστιμιές, όπως το διάσημο βολάκι Άνδρου, ένα τυρί με μακρόχρονη παράδοση. Το όνομά του το παίρνει από το σχήμα του: πλάθεται σε σχήμα “σβώλου”, σαν αχλαδάκι και μπορούμε να το απολαύσουμε σαν φέτα όταν είναι φρέσκο, ενώ όταν ωριμάσει, η γεύση του θυμίζει πικάντικο κεφαλοτύρι.

Σας ανοίξαμε την όρεξη;
Πάμε στην κουζίνα μας, να ετοιμάσουμε και εμείς μία θαλασσινή νοστιμιά.
Σαγανάκι με βολάκι Άνδρου, που απογειώνεται με την πλούσια γεύση της Γάμπαρη Pescanova.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
  • Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Προσθέτετε την γάμπαρη συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά
  • Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και αφήνετε το σαγανάκι να βράσει για 2-3 λεπτά
  • Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με το βολάκι και την ψιλοκομμένη ρίγανη και σερβίρετε
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
Γάμπαρη Αργεντινής
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
300 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
80 ml κόκκινο γλυκό κρασί
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια βολάκι Άνδρου χοντροσπασμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι