Συνταγές Θαλασσινά
Γάμπαρη σχάρας με γκρεμόλατα μυρωδικών και άγριο ρύζι
Για την γκρεμόλατα μυρωδικών
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μαϊντανό μαζί με τα ξύσματα, το lemongrass, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ομογενοποείτε μέχρι να έχετε μια υφή σαν πέστο.
Για το ρύζι
Σε τηγάνι αναθερμαίνετε το ρύζι με το ζωμό λαχανικών, βάζετε αλάτι και πιπέρι και δένετε με μία κουταλιά σούπας από την γκρεμολάτα.
Για τις γαρίδες
Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφήνετε το κεφάλι και την ουρά και μαρινάρετε με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Σε τηγάνι ψήνετε τις γαρίδες και από τις 2 μεριές, για 2 λεπτά. Σβήνετε με το σφηνάκι κρασί και προσθέτετε μια κουταλιά σούπας από την γκρεμολάτα.
Συστατικά:
1 συσκευασία γάμπαρη ολόκληρη Pescanova
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
3 κ.σ. μαϊντανό
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
½ κ.γ. ρίγανη, ξερή
3 κ.σ. ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
250 γρ. ρύζι (άγριο και λευκό), βρασμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμμένη
100 ml ζωμό λαχανικών