Συνταγές Θαλασσινά
Γαρίδες με Σάλτσα Λάιμ, Μέλι Και Σουσάμι
- Αποψύχετε τις γαρίδες και τις στεγνώνετε καλά.
- Βάζετε σε μπολ τον χυμό λάιμ, το μέλι, την σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ.
- Ανακατεύετε και προσθέτετε τις γαρίδες.
- Σκεπάζετε το μπολ και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
- Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο, τινάζετε τις γαρίδες ελαφρά από τη μαρινάδα και τις σοτάρετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Ρίχνετε τη μαρινάδα στο τηγάνι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 – 2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας.
- Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε δίχρωμο ρύζι ατμού και περιχύνετε με όση σάλτσα έμεινε στο τηγάνι.
- Πασπαλίζετε με σουσάμι καβουρντισμένο και φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία γαρίδες χωρίς κέλυφος γίγας με ουρά PESCANOVA
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο
- χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
- 80 ml. μέλι
- 1 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 60 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
- ½ μάτσο κόλιανδρο φρέσκο (τα φύλλα)
- 350 γρ. δίχρωμο ρύζι ατμού