Γαρίδες με Σάλτσα Λάιμ, Μέλι Και Σουσάμι

Συνταγές Θαλασσινά

Γαρίδες με Σάλτσα Λάιμ, Μέλι Και Σουσάμι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη
  • Αποψύχετε τις γαρίδες και τις στεγνώνετε καλά.
  • Βάζετε σε μπολ τον χυμό λάιμ, το μέλι, την σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ.
  • Ανακατεύετε και προσθέτετε τις γαρίδες.
  • Σκεπάζετε το μπολ και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
  • Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο, τινάζετε τις γαρίδες ελαφρά από τη μαρινάδα και τις σοτάρετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Ρίχνετε τη μαρινάδα στο τηγάνι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 – 2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας.
  • Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε δίχρωμο ρύζι ατμού και περιχύνετε με όση σάλτσα έμεινε στο τηγάνι.
  • Πασπαλίζετε με σουσάμι καβουρντισμένο και φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γαρίδες χωρίς κέλυφος γίγας με ουρά PESCANOVA
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 80 ml. μέλι
  • 1 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 60 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
  • ½ μάτσο κόλιανδρο φρέσκο (τα φύλλα)
  • 350 γρ. δίχρωμο ρύζι ατμού