Γαρίδες με λάιμ, πάνω σε λευκή ταραμοσαλάτα

Συνταγές Θαλασσινά

Γαρίδες με λάιμ, πάνω σε λευκή ταραμοσαλάτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Για την ταραμοσαλάτα
Αφού μουλιάσετε το ψωμί, το στραγγίζετε καλά. Σε μπλέντερ βάζετε τον ταραμά μαζί με το λεμόνι και το κρεμμύδι και το πολτοποιείτε. Προσθέστε και το ψωμί για να πολτοποιηθεί με τα υπόλοιπα. Ρίξτε σιγά σιγά τα λιπαρά, μέχρι να δημιουργηθεί μια μους υφή. Αν σφίξει πολύ το μίγμα, αραιώστε με το νερό που είχατε προηγουμένως μουλιάσει το ψωμί. Προσθέστε αλατοπίπερο.

Για τις γαρίδες
Σε τηγάνι που καίει, βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες. Σβήστε με το κρασί,και τέλος προσθέστε το αλατοπίπερο, το σχοινόπρασο, το ξύσμα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία γαρίδες Pescanova μεγάλες χωρίς κέλυφος

Αλάτι
150 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, μουλιασμένο
Πιπέρι
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από 2 λεμόνια
1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
550 ml ηλιέλαιο
60 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. σχοινόπρασο
100 γρ. λευκός ταραμάς
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο