Συνταγές Θαλασσινά
Γαρίδες Σαλάτα με Πλιγούρι, Αβοκάντο και Μυρωδικά
- Αποψύχετε τις γαρίδες και τις στεγνώνετε καλά.
- Σε ένα μπολ βάζετε το πλιγούρι και ρίχνετε βραστό νερό μέχρι να καλύψει το πλιγούρι. Το αφήνετε σκεπασμένο για περίπου 10’ για να απορροφήσει το νερό. Στη συνέχεια το αφρατεύετε με ένα πιρούνι, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
- Σε ένα τηγάνι ή μια σοτέζα ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις γαρίδες για 1 – 1 ½ λεπτό από κάθε πλευρά, ανακατεύετε τις γαρίδες με το πλιγούρι και ετοιμάζεται το dressing.
- Χτυπάτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και λίγο αλάτι και περιχύνετε την σαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία Pescanova Γαρίδες Χωρίς Κέλυφος Μικρές
- 150 γρ. πλιγούρι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 κ.σ. μυρωδικά ψιλοκομμένα (δυόσμο, κόλιανδρο, μάραθο)
- 2 ώριμα αβοκάντο
- χυμό από 1 λεμόνι και ½ πορτοκάλι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι