Συνταγές της Αργυρώς

Γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς με λευκή σάλτσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
25 λεπτά
Εύκολη
  • Πρώτα βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για ένα με δύο λεπτά.
  • Τις βγάζουμε σε μπολ και τις διατηρούμε ζεστές.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας ελάχιστο ελαιόλαδο, βάζουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε για 2 λεπτά.
  • Ωστόσο βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
  • Προσθέτουμε στην άσπρη σάλτσα το σπανάκι και την παρμεζάνα καθώς και τα βρασμένα μακαρόνια με τα νερά που στάζουν.
  • Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στην λευκή σάλτσα, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.
  • TIP. Αραιώνουμε τη γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα, με 2-3 κουταλιές σούπας νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Για τη γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα

 

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 300 γρ. λευκά μικρά μανιτάρια
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • 1-2 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα