Συνταγές της Αργυρώς
Γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς με λευκή σάλτσα
- Πρώτα βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για ένα με δύο λεπτά.
- Τις βγάζουμε σε μπολ και τις διατηρούμε ζεστές.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας ελάχιστο ελαιόλαδο, βάζουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε για 2 λεπτά.
- Ωστόσο βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
- Προσθέτουμε στην άσπρη σάλτσα το σπανάκι και την παρμεζάνα καθώς και τα βρασμένα μακαρόνια με τα νερά που στάζουν.
- Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στην λευκή σάλτσα, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.
- TIP. Αραιώνουμε τη γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα, με 2-3 κουταλιές σούπας νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Συστατικά:
Για τη γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα
-
400 γρ. λιγκουίνι
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. αλεύρι
-
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
300 γρ. λευκά μικρά μανιτάρια
-
30 ml ελαιόλαδο
-
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
-
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
-
50 ml λευκό ξηρό κρασί
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
100 γρ. baby σπανάκι
-
1-2 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα