Γαριδόσουπα της Αργυρώς

Συνταγές της Αργυρώς

Γαριδόσουπα της Αργυρώς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
40 min
Μέτρια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε 30 γρ. βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες ολόκληρες, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις γαρίδες τις καθαρίζουμε και τις διατηρούμε σκεπασμένες για αργότερα.
  • Ξαναβάζουμε τα κελύφη μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 με 3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε όλα τα υλικά του ζωμού στην κατσαρόλα.
  • Σουρώνουμε τον ζωμό σε λεπτό σουρωτήρι και πιέζουμε τα υλικά να πάρουμε όσο περισσότερο υγρό μπορούμε.
  • Τον κρατάμε στην άκρη και πετάμε τα υπολείμματα λαχανικών.
  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε 30 γρ. βούτυρο να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να ψηθεί.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τότε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι καγιέν, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Βράζουμε για 1 λεπτό.
  • Τέλος προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και βράζουμε 1 λεπτό.
  • Σερβίρουμε τη σούπα γαρίδας σε ζεστά μπολ γαρνίροντας με λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και έξτρα πιπέρι καγιέν.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Υλικά

  • 700 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κλων. σέλερι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι