Συνταγές της Αργυρώς
Γαριδόσουπα της Αργυρώς
Εκτέλεση
- Βάζουμε 30 γρ. βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες ολόκληρες, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες τις καθαρίζουμε και τις διατηρούμε σκεπασμένες για αργότερα.
- Ξαναβάζουμε τα κελύφη μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 με 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για 20 λεπτά.
- Με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε όλα τα υλικά του ζωμού στην κατσαρόλα.
- Σουρώνουμε τον ζωμό σε λεπτό σουρωτήρι και πιέζουμε τα υλικά να πάρουμε όσο περισσότερο υγρό μπορούμε.
- Τον κρατάμε στην άκρη και πετάμε τα υπολείμματα λαχανικών.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε 30 γρ. βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να ψηθεί.
- Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τότε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι καγιέν, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 1 λεπτό.
- Τέλος προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και βράζουμε 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε τη σούπα γαρίδας σε ζεστά μπολ γαρνίροντας με λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και έξτρα πιπέρι καγιέν.
Συστατικά:
Υλικά
- 60 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 450 γρ. γαρίδες, γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
- 700 γρ. ζωμό λαχανικών
- 1 κλων. σέλερι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο
- 1 δαφνόφυλλο
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο σχοινόπρασο
- Αλάτι
- Πιπέρι