Συνταγές της Αργυρώς

Καλαμαράκια με μακαρόνια της Αργυρώς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη

 

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σπάμε την σκελίδα σκόρδου και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το φινόκιο.
  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το φινόκιο για 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Ρίχνουμε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, έπειτα το αφαιρούμε.
  • Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί και να στεγνώσει τελείως.
  • Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και 4-5 κοτσάνια μαϊντανού.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και βράζουμε για 6 λεπτά.
  • Ωστόσο σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
  • Όπως στάζουν με τσιμπίδα τα ρίχνουμε στα καλαμαράκια.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας κυκλικά στην μέση του τηγανιού.
  • Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό από τα μακαρόνια για πιο ζουμερή σάλτσα και ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε.
  • Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Τα απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστά και ζουμερά τα μακαρόνια.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φινόκιο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 200 γρ. τριμμένη ντομάτα ή χυμός
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για το τελείωμα