Συνταγές της Αργυρώς
Καλαμαράκια με μακαρόνια της Αργυρώς
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σπάμε την σκελίδα σκόρδου και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το φινόκιο.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το φινόκιο για 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Ρίχνουμε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, έπειτα το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί και να στεγνώσει τελείως.
- Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και 4-5 κοτσάνια μαϊντανού.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και βράζουμε για 6 λεπτά.
- Ωστόσο σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
- Όπως στάζουν με τσιμπίδα τα ρίχνουμε στα καλαμαράκια.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας κυκλικά στην μέση του τηγανιού.
- Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό από τα μακαρόνια για πιο ζουμερή σάλτσα και ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τα απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστά και ζουμερά τα μακαρόνια.
Συστατικά:
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φινόκιο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 200 γρ. τριμμένη ντομάτα ή χυμός
- 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για το τελείωμα