Συνταγές Θαλασσινά
Καλαμαράκια σοτέ με φινόκιο, σερβιρισμένα με χούμους
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
Για το χούμους
Σε ένα μίξερ προσθέτετε τα βρασμένα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ταχίνι, το κύμινο, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Όταν είναι έτοιμο, δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και αναλόγως προσθέτετε.
Για τα καλαμαράκια
Kόβετε το φινόκιο στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε το φινόκιο μαζί με τα φρέσκα, ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2-3’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Όταν το φινόκιο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το καλαμάρι για 1’, σε πολύ δυνατή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτετε το σοταρισμένο φινόκιο μαζί με το μέλι, το ξύσμα λεμονιού και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σβήνετε με τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα, το χούμους για βάση και από πάνω το καλαμάρι με το φινόκιο.
Συστατικά:
1 συσκευασία καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φινόκιο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά μέλι
Χυμό από ½ λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένος
250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
30 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. ταχίνι
3 γρ. κύμινο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι