Καλαμάρι Τηγανητό με Τραγανή Κρούστα και Ντιπ Μαγιονέζα – Χαρίσα

Συνταγές Θαλασσινά

Καλαμάρι Τηγανητό με Τραγανή Κρούστα και Ντιπ Μαγιονέζα – Χαρίσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
10 λεπτά
Εύκολη

Αποψύχετε τα καλαμαράκια. Τα αλατίζετε και τα βουτάτε στο αλεύρι πατάτας. Τα τινάζετε και τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για το ντιπ:

  • Ανακατεύετε καλά την μαγιονέζα με την χαρίσα.

Για το σερβίρισμα:

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την αλμύρα για 5 – 6 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αλατίζετε και ρίχνετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Σερβίρετε τα τραγανά καλαμαράκια με το πικάντικο ντιπ και την αλμύρα. Πασπαλίζετε με ροζ πιπέρι.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία Pescanova Καλαμάρι Κομμένο και Καθαρισμένο
  • 75 γρ. αλεύρι από πατάτα ή πουρέ στιγμής
  • αλάτι
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. χαρίσα (πάστα καυτερής πιπεριάς)
  • 300 γρ. αλμύρα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χοντρό αλάτι
  • ροζ πιπέρι