Συνταγές Θαλασσινά
Καλαμάρι Τηγανητό με Τραγανή Κρούστα και Ντιπ Μαγιονέζα – Χαρίσα
Αποψύχετε τα καλαμαράκια. Τα αλατίζετε και τα βουτάτε στο αλεύρι πατάτας. Τα τινάζετε και τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Για το ντιπ:
- Ανακατεύετε καλά την μαγιονέζα με την χαρίσα.
Για το σερβίρισμα:
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την αλμύρα για 5 – 6 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αλατίζετε και ρίχνετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Σερβίρετε τα τραγανά καλαμαράκια με το πικάντικο ντιπ και την αλμύρα. Πασπαλίζετε με ροζ πιπέρι.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία Pescanova Καλαμάρι Κομμένο και Καθαρισμένο
- 75 γρ. αλεύρι από πατάτα ή πουρέ στιγμής
- αλάτι
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. χαρίσα (πάστα καυτερής πιπεριάς)
- 300 γρ. αλμύρα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- χοντρό αλάτι
- ροζ πιπέρι