Μια νοστιμιά που κρύβει θάλασσα! Γιατί..Λείπει η Pescanova από τη Σαρακοστή; Δεν λείπει!
Συνταγές Νηστίσιμες
Καλαμάρια φρικασέ της Αργυρώς
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια (το λευκό μέρος) και το πράσο.
- Πλένουμε το σπανάκι, τα χόρτα και τα μυρωδικά. Τα στραγγίζουμε και τα χοντροκόβουμε.
- Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο και το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών.Σοτάρουμε για 2΄-3΄.
- Προσθέτουμε τα κομμένα καλαμάρια και σοτάρουμε για 2′-3′ να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό ζεστό (3/4 φλυτζανιού).
- Σκεπάζουμε τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10′. Προσθέτουμε το τρυφερό σπανάκι, τα σέσκουλα, τα μυρώνια (ή και καυκαλήθρες) και το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών.
- Τρίβουμε το καρότο σε χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τα καλαμαράκια με όλα τα χορταρικά για 12′-13′.
- Προς το τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και στύβουμε το λεμόνι. Βράζουμε δυνατά για 1′.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο (2-3 κ.σ.) και σβήνουμε την εστία.
Συστατικά:
1 συσκευασία καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο Pescanova
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
3 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
400γρ. σπανάκι
300γρ. τρυφερά σέσκουλα
1 ματσάκι μυρώνια
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 λεμόνι ζουμερό
2 κ.σ.ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι