Συνταγές Καλαμάρι & Θράψαλο

Καλαμαράκια τηγανιά με πιπεριές Φλωρίνης και ξύδι βαλσάμικο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter

Οι συσκευασίες Pescanova που προβάλλονται στο video ενδέχεται να είναι διαφορετικές.

25 min
Εύκολη
  • Kόβετε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες. Συνεχίζετε, κόβοντας τις πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβοντας το σκόρδο.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να μαραίνονται, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τα καλαμαράκια για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, σβήνετε με το βαλσαμικό ξύδι, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
  • Πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη ρίγανη, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία Καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο  Pescanova

6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
4 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
3 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι