Συνταγές Γαρίδες
Κριθαρότο με γάμπαρη, σαλάμι Λευκάδος και κρόκο Κοζάνης
Οι συσκευασίες Pescanova που προβάλλονται στο video ενδέχεται να είναι διαφορετικές.
Για τον ζωμό γαρίδας
Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την ουρά. Κρατήστε τα κεφάλια και τα τσόφλια από το σώμα για τον ζωμό. Σε ένα τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κεφάλια και τα τσόφλια από τις γαρίδες και τα υλικά που περίσσεψαν από το ψιλόκομμα των λαχανικών (κρεμμύδι, φινόκιο και σκόρδο). Σβήστε με κρασί. Προσθέστε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον κρόκο Κοζάνης, περιμένοντας να πάρει βράση και έπειτα ξαφρίστε, χαμηλώνοντας τη φωτιά, και αφήνοντας τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Στο τέλος σουρώστε τα.
Για το κριθαράκι
Σε τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και το βούτυρο, για να σοτάρετε το κριθαράκι μαζί με το ξερό κρεμμύδι, το φινόκιο και το σαλάμι. Αφού γυαλίσει, σβήστε το με κρασί. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό ανά διαστήματα, ώστε να απορροφηθεί. Μόλις φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δέστε με παρμεζάνα, βούτυρο, σχοινόπρασο, ξύσμα από λάιμ και αλατοπίπερο.
Για τις γαρίδες
Σε άλλο τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο, σοτάρετε τις γαρίδες για ένα λεπτό και στη συνέχεια σβήστε με μια κουταλιά από το ζωμό και αλατοπιπερώστε.
Συστατικά:
1 συσκευασία γάμπαρη ολόκληρη Pescanova
Αλάτι
200 γρ. κριθαράκι μέτριο
100 γρ. σαλάμι Λευκάδος, κομμένο σε κύβους
½ γρ. κρόκος Κοζάνης
Πιπέρι
ξύσμα από 1 λάιμ
1 κρεμμύδι ξερό
1 φινόκιο
Λευκό κρασί, για το σβήσιμο
Ελαιόλαδο
700 γρ. νερό
½ κύβο λαχανικών
1 κ.σ. σχοινόπρασο
45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
25 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο