Κριθαρότο με χταπόδι και ντοματίνια

Συνταγές Seafood

Κριθαρότο με χταπόδι και ντοματίνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Εύκολη
  • Βάζετε σε κατσαρόλα τα πλοκάμια μαζί με τα φύλλα δάφνης και το ξίδι και σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη την κατσαρόλα για ½ ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και κρατάτε το ζουμί που έμεινε στην κατσαρόλα.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά.
  • Ρίχνετε τα ντοματίνια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
  • Ρίχνετε το κριθαράκι, την ντομάτα στον τρίφτη, το πετιμέζι, το ζουμί που κρατήσατε και 800 – 900 ml. νερό και σιγοβράζετε για 12 λεπτά περίπου.
  • Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα κομμάτια χταποδιού και τον μαϊντανό.
  • Σιγοβράζετε για 2 – 3 λεπτά και σερβίρετε.
  • Πασπαλίζετε με μπούκοβο και μαϊντανό.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι