Συνταγές Seafood
Κριθαρότο με χταπόδι και ντοματίνια
- Βάζετε σε κατσαρόλα τα πλοκάμια μαζί με τα φύλλα δάφνης και το ξίδι και σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη την κατσαρόλα για ½ ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και κρατάτε το ζουμί που έμεινε στην κατσαρόλα.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά.
- Ρίχνετε τα ντοματίνια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
- Ρίχνετε το κριθαράκι, την ντομάτα στον τρίφτη, το πετιμέζι, το ζουμί που κρατήσατε και 800 – 900 ml. νερό και σιγοβράζετε για 12 λεπτά περίπου.
- Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα κομμάτια χταποδιού και τον μαϊντανό.
- Σιγοβράζετε για 2 – 3 λεπτά και σερβίρετε.
- Πασπαλίζετε με μπούκοβο και μαϊντανό.
Συστατικά:
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ. σούπας πετιμέζι
- 2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μπούκοβο (προαιρετικά)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι