Λιγκουίνι με γάμπαρη Αργεντινής, ντοματίνια και βασιλικό

Συνταγές Θαλασσινά

Λιγκουίνι με γάμπαρη Αργεντινής, ντοματίνια και βασιλικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
20 λεπτά
Εύκολη
  • Αποψύχετε τις γαρίδες και τις στεγνώνετε καλά.
  • Τις καθαρίζετε από τα κελύφη κρατώντας τα κεφάλια και τους ουρές.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες 1 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αποσύρετε σε πιάτο.
  • Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά.
  • Ρίχνετε το σκόρδο και τα ντοματίνια και σοτάρετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το πετιμέζι, τον μαϊντανό και τον ζωμό.
  • Σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ρίχνετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 – 2 λεπτά.
  • Βράζετε τα λιγκουίνι al dente, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στην σάλτσα ντομάτας μαζί με 50 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  • Ανακατεύετε 1 – 2 φορές και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. λιγκουίνι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 κ. σούπας πετιμέζι
  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 12 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 200 ml. ζωμό από κέλυφος γαρίδας
  • 100 ml. κρασί λευκό
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι