Μεσογειακός μπακαλιάρος με φρέσκια ντομάτα, ελιές και μυρωδικά

Συνταγές της Αργυρώς

Μεσογειακός μπακαλιάρος με φρέσκια ντομάτα, ελιές και μυρωδικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
10 min
Εύκολη

Για τον μεσογειακό μπακαλιάρο θα χρησιμοποιήσουμε καρδιές φιλέτου μπακαλιάρου και θα φτιάξουμε μια ελαφριά σάλτσα με ντομάτα και μεσογειακά υλικά.

  • Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο & τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
  • Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
  • Αφήνουμε το κρεμμύδι για 2-3´ να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη και τις ελιές. Σοτάρουμε για 1’ και προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας για 5’.
  • Ακουμπάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου μέσα στη σάλτσα.
  • Με ένα κουτάλι περιχύνουμε κάθε φιλέτο μπακαλιάρου με λίγη σάλτσα.
  • Σκεπάζουμε με καπάκι χαμηλώνουμε την εστία και μαγειρεύουμε το φιλέτο μπακαλιάρου για 6-7’.
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος.
  • Σβήνουμε τον μεσογειακό μπακαλιάρο και σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιάτα περιχύνοντας με τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.
  • Το μόνο που χρειάζεστε στο σερβίρισμα είναι φρέσκο ζεστό ψωμί.

Εναλλακτικά σερβίρετε τον μπακαλιάρο με σκέτο ρύζι ή πλιγούρι.

2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

Για τον μεσογειακό μπακαλιάρο

  • 330 γρ. μπακαλιάρο σε φιλέτα Pescanova

 

 

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 4 ελιές σε φέτες
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλή
  • 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό