Συνταγές Θαλασσινά
Μύδια tempura me sauce tartare
Οι συσκευασίες Pescanova που προβάλλονται στο video ενδέχεται να είναι διαφορετικές.
Για τη σάλτσα ταρτάρ
Σε μπολ αναμειγνύετε τη μαγιονέζα, την πίκλα, την κάπαρη, τη μουστάρδα, το σχοινόπρασο, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ.
Για την tempura
Σε μπολ αναμειγνύετε τη σόδα, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ηλιέλαιο και αλατοπίπερο, μέχρι να φτιαχτεί ένας λείος χυλός. Στη συνέχεια, σε τηγάνι βάζετε ηλιέλαιο και περιμένετε να φτάσει στους 200 βαθμούς.
Περνάτε τα μύδια από την tempura και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί.
Συστατικά:
1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova
200 γρ. μαγιονέζα
40 γρ. πίκλα αγγούρι, ψιλοκομμένο
40 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μουστάρδα
Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
330 ml σόδα αναψυκτικό
250 γρ. καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα90 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι