Συνταγές Ψάρια
Mπακαλιαράκια σούπα με λαχανικά βελουτέ
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
- Κόβετε σε μικρά κυβάκια όλα τα λαχανικά, τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, το φινόκιο και το σέλινο.
- Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε ελαφρώς τα λαχανικά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε 2½ λίτρα νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μπακαλιαράκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 30-35’.
- Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αποσύρετε τα μπακαλιαράκια σε μια πιατέλα και αφαιρείτε κάποια υγρά από τη σούπα σε ένα μπολ.
- Με ένα pimer την «περνάτε» μέχρι να γίνει βελουτέ, προσθέτοντας από τα υγρά που έχετε στο μπολ, μέχρι να πάρει την υφή που επιθυμείτε.
Αφαιρείτε το κόκαλο από τα μπακαλιαράκια και σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά, ατομικά πιάτα με τα μπακαλιαράκια από πάνω.
Συστατικά:
1 συσκευασία μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι Pescanova
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μέτριες πατάτες
2 καρότα
1 φινόκιο
2 κλωναράκια σέλινο
100 ml χυμό λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο