Μπακαλιάρος ρολό, αλά σπετσιώτα, στο φούρνο με βραστά λαχανικά

Συνταγές Ψάρια

Μπακαλιάρος ρολό, αλά σπετσιώτα, στο φούρνο με βραστά λαχανικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Για τη σπετσιώτα
Σε τηγάνι σοτάρετε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο μαζί με τον πελτέ ντομάτας, μέχρι να γλασάρουν. Σβήνετε με το κρασί και τα καλύπτετε με νερό. Προσθέτετε τη ζάχαρη με το αλατοπίπερο, βράζετε για 8 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε και το καβουρδισμένο κουκουνάρι(το καβουρδίζουμε σε καυτό τηγάνι και προσέχουμε να μην μας καεί). Κρατήστε τη σάλτσα στην άκρη.

Για τον μπακαλιάρο
Σε ταψί με λαδόκολλα στρώνετε τον μπακαλιάρο, βάλτε από πάνω τις φέτες ντομάτας και, αφού τις πασπαλίσετε με αλατοπίπερο και ζάχαρη, τα καλύπτετε με τη σάλτσα. Βάλτε ζεστό νερό μέχρι τη μέση. Έπειτα σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 200°C, για 15 λεπτά.Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μόλις ψηθεί, ραντίζετε με ωμό ελαιόλαδο και μαϊντανό.

Για τα βραστά λαχανικά
Σε αλατισμένο νερό βράζετε τα λαχανικά, κομμένα στο σχήμα που θέλουμε. Ξεκινήστε από το καρότο, το οποίο θέλει 5 λεπτά. Στη συνέχεια, το κολοκυθάκι, για 2 λεπτά και στο τέλος το μπρόκολο, για 3 λεπτά. Όλα τα λαχανικά τα κρυώνετε σε νερό με πάγο, για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζετε και τα μαρινάρετε με ελαιόλαδο, μαϊντανό και αλατοπίπερο.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό Pescanova

2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
1 κ.σ. μαϊντανό
2 καρότα
Νερό
50 ml λευκό κρασί
1 μικρό μπρόκολο
Ζάχαρη
2 κολοκυθάκια
½ φινόκιο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
25 γρ. κουκουνάρι