Συνταγές Ψάρια
Μπακαλιάρος με αρωματικό βούτυρο βασιλικού, πάνω σε χόρτα εποχής
Για τα χόρτα
Βράζετε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά και τα κρυώνετε σε νερό με πάγο. Τα στραγγίζετε και τα μαρινάρετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο.
Για το αρωματικό βούτυρο
Αφήνετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου να μαλακώσει. Ψιλοκόβετε τον βασιλικό. Βάλτε μαζί το βούτυρο, τον βασιλικό, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο, για να σφίξει.
Για τον μπακαλιάρο
Σε τηγάνι βάλτε ελάχιστο ελαιόλαδο, και έπειτα σοτάρετε το ψάρι για ½ λεπτό από κάθε πλευρά. Τοποθετείτε το αρωματικό βούτυρο πάνω από το ψάρι , σβήνετε με το κρασί και σκεπάζετε για 2 λεπτά, για αχνιστό ψάρι.
Συστατικά:
1 πακέτο φιλέτο μπακαλιάρου Pescanova
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
15 γρ. φρέσκο βασιλικό
½ σκελίδα σκόρδο
½ ποτηράκι κρασί λευκό
80 γρ. βούτυρο
250 γρ. βλήτα βρασμένα
250 γρ. σέσκουλα βρασμένα