Μπακαλιάρος φιλέτο σε λεμονοσκορδάτη σάλτσα με μυρωδικά

Συνταγές Ψάρια

Μπακαλιάρος φιλέτο σε λεμονοσκορδάτη σάλτσα με μυρωδικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
20 λεπτά
Εύκολη
  • Αποψύχετε τον μπακαλιάρο φιλέτο Pollock και τον στεγνώνετε καλά.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Ανακατεύετε καλά το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, 1 κ. γλυκού αλάτι, το βούτυρο και τα μισά μυρωδικά.
  • Βουτάτε τα φιλέτα μπακαλιάρου στην παραπάνω σάλτσα και τα ακουμπάτε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί φούρνου.
  • Ψήνετε τα φιλέτα για 12 λεπτά.
  • Αλείφετε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο και ψήνετε στο σχαροτήγανο για 2 – 3 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου με τα σπαράγγια.
  • Περιχύνετε με την λεμονοσκορδάτη σάλτσα που περίσσεψε στο μπολ.
  • Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα μυρωδικά.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κ. σούπας μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, θυμάρι, μάραθο, σχοινόπρασο)
  • 1 μάτσο σπαράγγια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι