Συνταγές Ψάρια
Μπακαλιάρος φιλέτο σε λεμονοσκορδάτη σάλτσα με μυρωδικά
- Αποψύχετε τον μπακαλιάρο φιλέτο Pollock και τον στεγνώνετε καλά.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Ανακατεύετε καλά το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, 1 κ. γλυκού αλάτι, το βούτυρο και τα μισά μυρωδικά.
- Βουτάτε τα φιλέτα μπακαλιάρου στην παραπάνω σάλτσα και τα ακουμπάτε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί φούρνου.
- Ψήνετε τα φιλέτα για 12 λεπτά.
- Αλείφετε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο και ψήνετε στο σχαροτήγανο για 2 – 3 λεπτά.
- Σερβίρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου με τα σπαράγγια.
- Περιχύνετε με την λεμονοσκορδάτη σάλτσα που περίσσεψε στο μπολ.
- Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία μπακαλιάρος φιλέτο pollock PESCANOVA
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κ. σούπας μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, θυμάρι, μάραθο, σχοινόπρασο)
- 1 μάτσο σπαράγγια
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι