Συνταγές Ψάρια
Μπακαλιάρος ψητός στον φούρνο με κάπαρη και ψητά λαχανικά
- Αποψύχετε τον μπακαλιάρο ρολό φιλέτο και τον στεγνώνετε καλά.
- Ακουμπάτε τα ρολά φιλέτο σε ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί φούρνου.
- Χτυπάτε το λιωμένο βούτυρο με τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το αλάτι και αλείφετε τον μπακαλιάρο ρολό φιλέτο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά περίπου.
- Βάζετε σε μπολ τα λαχανικά τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
- Ζεσταίνετε ένα σχαροτήγανο μέχρι να κάψει.
- Ακουμπάτε τα λαχανικά σε δόσεις και τα ψήνετε για 3 – 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε τον μπακαλιάρο ρολό φιλέτο με τα ψητά λαχανικά.
- Πασπαλίζετε με λεμονοθύμαρο.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό φιλέτο PESCANOVA
- 2 κ. σούπας κάπαρη
- 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κ. σούπας χυμό λεμόνι
- ½ κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
- 2 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
- 2 πιπεριές κόκκινες και 2 πράσινες κομμένες σε λωρίδες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λεμονοθύμαρο