Συνταγές Ψάρια
Μπακαλιάρος στον φούρνο με πατάτες, φρέσκια ντομάτα, κολοκύθι, κρεμμύδι και φρέσκο δυόσμο


- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις πάνω-κάτω).
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες, τις τομάτες, τα κολοκύθια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα ταψί, τοποθετείτε τις πατάτες ως βάση. Από πάνω, προσθέτετε τις φέτες από τα κολοκύθια, τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λευκό κρασί, τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο και τη ρίγανη.
- Καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα τοποθετείτε επάνω από τα λαχανικά.
- Ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 λεπτά.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να ψηθεί ο μπακαλιάρος.




Συστατικά:
- 1 συσκευασία ρολό φιλέτο μπακαλιάρου, ξεπαγωμένη
- 4 πατάτες μέτριες, κομμένες σε ροδέλες
- 2 φρέσκιες τομάτες, κομμένες σε φέτες
- 2 κολοκύθια μέτρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες
- 2-3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι