Συνταγές Ψάρια

Μπακαλιάρος στον φούρνο με πατάτες, φρέσκια ντομάτα, κολοκύθι, κρεμμύδι και φρέσκο δυόσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Εύκολη
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις πάνω-κάτω).
  • Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες, τις τομάτες, τα κολοκύθια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα ταψί, τοποθετείτε τις πατάτες ως βάση. Από πάνω, προσθέτετε τις φέτες από τα κολοκύθια, τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
  • Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λευκό κρασί, τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο και τη ρίγανη.
  • Καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα τοποθετείτε επάνω από τα λαχανικά.
  • Ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να ψηθεί ο μπακαλιάρος.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο

  • 4 πατάτες μέτριες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 φρέσκιες τομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 κολοκύθια μέτρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2-3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.