Συνταγές Θαλασσινά
Μπρουσκέτα με γάμπαρη, spread αβοκάντο και ραπανάκια
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
Για το spread αβοκάντο:
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αβοκάντο μαζί με το χυμό και το ξύσμα από λάιμ, και με ένα πιρούνι το πολτοποιείτε. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη τομάτα, το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο τις φέτες ψωμιού και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού να φρυγανιστούν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το ψωμί είναι έτοιμο το αποσύρετε και ψήνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, γυρνώντας τα από όλες τις μεριές. Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα κόβετε σε 3-4 κομμάτια το καθένα.
Καθαρίζετε τη γάμπαρη, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τη γάμπαρη για 1 λεπτό, πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρετε την γάμπαρη από το τηγάνι.
Στήνετε τις μπρουσκέτες τοποθετώντας πρώτα το spread αβοκάντο πάνω στο ψωμί, τα ψητά κρεμμυδάκια, την γάμπαρη, τις φέτες ραπανάκια και τέλος την baby ρόκα.
Συστατικά:
1 συσκευασία γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
4 φέτες χωριάτικο ψωμί με προζύμι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
20 γρ. baby ρόκα
2 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
1 αβοκάντο, ώριμο
1 μικρή τομάτα ψιλοκομμένη
30 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι