Συνταγές της Αργυρώς

Πιλάφι θαλασσινών της Αργυρώς

Με χταπόδι πλοκάμι και γαρίδες γίγας με ουρά..Γιατί λείπει η Pescanova από τη Σαρακοστή; Δεν λείπει!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
50 λεπτά
Μέτρια
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το δαφνόφυλλο και το μισό κρασί.
  • Σκεπάζουμε το χταπόδι κι από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 30’ σε χαμηλή φωτιά.
  • Κρατάμε το ζωμό χωριστά και κόβουμε τα πλοκάμια χταποδιού σε φέτες.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4-5’ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ. Σοτάρουμε για 1-2’, μόνο να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
  • Προσθέτουμε το κρασί και τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το ζωμό του χταποδιού και το ζεστό νερό.
  • Έπειτα βάζουμε, το κομμένο και βρασμένο χταπόδι.
  • Τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε την πάπρικα.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-13’.
  • Ανακατεύουμε 1-2 φορές κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.
  • Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 2-3’.
  • Σβήνουμε την εστία. Σκεπάζουμε το ρύζι κι αφήνουμε να σταθεί για 5’.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό το φαγητό. Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι το πιλάφι με χταπόδι και γαρίδες.

 

 

8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales
Συνταγή για 8 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία Χταπόδι πλοκάμι Pescanova

Χταπόδι πλοκάμι

1 συσκευασία γαρίδες χωρίς κέλυφος, γίγας με ουρά Pescanova
Γαρίδες Γίγας, χωρίς κέλυφος με ουρά
1 δαφνόφυλλο
50 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
3 χρωματιστές πιπεριές
1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 φλυτζάνι ντομάτα κον κασέ
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
200 ml λευκό κρασί
500 γραμμ. ρύζι μακρύκοκκο
1 lt ζεστό νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ.μαϊντανός ψιλοκομμένος