Με χταπόδι πλοκάμι και γαρίδες γίγας με ουρά..Γιατί λείπει η Pescanova από τη Σαρακοστή; Δεν λείπει!
Συνταγές της Αργυρώς
Πιλάφι θαλασσινών της Αργυρώς
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το δαφνόφυλλο και το μισό κρασί.
- Σκεπάζουμε το χταπόδι κι από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 30’ σε χαμηλή φωτιά.
- Κρατάμε το ζωμό χωριστά και κόβουμε τα πλοκάμια χταποδιού σε φέτες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4-5’ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ. Σοτάρουμε για 1-2’, μόνο να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Προσθέτουμε το κρασί και τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το ζωμό του χταποδιού και το ζεστό νερό.
- Έπειτα βάζουμε, το κομμένο και βρασμένο χταπόδι.
- Τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε την πάπρικα.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-13’.
- Ανακατεύουμε 1-2 φορές κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
- Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.
- Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 2-3’.
- Σβήνουμε την εστία. Σκεπάζουμε το ρύζι κι αφήνουμε να σταθεί για 5’.
- Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό το φαγητό. Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι το πιλάφι με χταπόδι και γαρίδες.
Συστατικά:
1 συσκευασία Χταπόδι πλοκάμι Pescanova
1 συσκευασία γαρίδες χωρίς κέλυφος, γίγας με ουρά Pescanova
1 δαφνόφυλλο
50 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
3 χρωματιστές πιπεριές
1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 φλυτζάνι ντομάτα κον κασέ
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
200 ml λευκό κρασί
500 γραμμ. ρύζι μακρύκοκκο
1 lt ζεστό νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ.μαϊντανός ψιλοκομμένος