Συνταγές Ψάρια
Ψητά μπακαλιαράκια με μαραθόριζα, λαδολέμονο με τζίντζερ, lemongrass και ρίγανη
Για το λαδολέμονο
Σε μπλέντερ χτυπάτε το χυμό λεμόνι, το σκόρδο, το τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες και το lemongrass. Πολτοποιείτε, ρίχνοντας το ελαιόλαδο σιγά- σιγά και στο τέλος προσθέτετε τη ρίγανη.
Για τα μπακαλιαράκια
Σε ταψί στρώνετε τη δάφνη, το φινόκιο και το ξερό κρεμμύδι, κομμένα σε λεπτές φέτες, τα μαρινάρετε με ελαιόλαδο, νερό, κρασί και αλατοπίπερο. Στρώνετε τα ψάρια και τα ραντίζετε με το λαδολέμονο και το αλατοπίπερο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°, για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στο τέλος ξαναραντίζετε με το αρωματικό λαδολέμονο.
Συστατικά:
1 συσκευασία μπακαλιαράκια Pescanova
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
150 ml νερό
1 κρεμμύδι ξερό
1 φινόκιο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.γ. σκόνη λέμονγκρας
25 ml χυμό λεμονιού
30 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
100ml κρασί
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ