Ψητό χταπόδι μαρινάτο και πικάντικη γάμπαρη

Συνταγές Γαρίδες

Ψητό χταπόδι μαρινάτο και πικάντικη γάμπαρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter

Οι συσκευασίες Pescanova που προβάλλονται στο video ενδέχεται να είναι διαφορετικές.

25 min
Εύκολη
  • Καθαρίζετε την γάμπαρη, αφαιρώντας το κέλυφος στο σώμα και το εντεράκι στη ράχη της, διατηρώντας το κεφάλι.
  • Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε πρώτα τα πλοκάμια του χταποδιού να ψηθούν για 20-25 λεπτά, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Όση ώρα ψήνετε το χταπόδι ετοιμάζετε την μαρινάδα του και την σάλτσα για την γάμπαρη.
  • Ψιλοκόβετε το σκόρδο, τη ρίγανη και το δενδρολίβανο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε και την γάμπαρη στο BBQ και τις ψήνετε για 2-2½ λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Για τη σάλτσα της γάμπαρης
  • Ψιλοκόβετε τις chili πιπεριές, τον βασιλικό και τον δυόσμο.
  • Στο μάτι γκαζιού του BBQ τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε ελαφρώς τις πιπεριές chili, σβήνετε με το ούζο, βάζετε φωτιά και μόλις σβήσει αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.
  • Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τον βασιλικό, τον δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.Για το σερβίρισμα
  • Αποσύρετε το χταπόδι και την γάμπαρη από το BBQ, κόβετε το χταπόδι σε φέτες και το τοποθετείτε μέσα στην μαρινάδα του.
  • Απλώνετε την γάμπαρη σε ένα ξύλο κοπής και την περιχύνετε με την σάλτσα της.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

2 συσκευασίες χταπόδι πλοκάμι Pescanova

3 συσκευασίες γάμπαρη Αργεντινής Pescanova

Για την μαρινάδα του χταποδιού:

150 γραμμάρια ελαιόλαδο
70 γραμμάρια λευκό ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα της γάμπαρης:

100 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 chili πιπεριές
100 ml ούζο
Χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι