Συνταγές Γαρίδες
Ψητό χταπόδι μαρινάτο και πικάντικη γάμπαρη
Οι συσκευασίες Pescanova που προβάλλονται στο video ενδέχεται να είναι διαφορετικές.
- Καθαρίζετε την γάμπαρη, αφαιρώντας το κέλυφος στο σώμα και το εντεράκι στη ράχη της, διατηρώντας το κεφάλι.
- Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε πρώτα τα πλοκάμια του χταποδιού να ψηθούν για 20-25 λεπτά, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Όση ώρα ψήνετε το χταπόδι ετοιμάζετε την μαρινάδα του και την σάλτσα για την γάμπαρη.
- Ψιλοκόβετε το σκόρδο, τη ρίγανη και το δενδρολίβανο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε και την γάμπαρη στο BBQ και τις ψήνετε για 2-2½ λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για τη σάλτσα της γάμπαρης - Ψιλοκόβετε τις chili πιπεριές, τον βασιλικό και τον δυόσμο.
- Στο μάτι γκαζιού του BBQ τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε ελαφρώς τις πιπεριές chili, σβήνετε με το ούζο, βάζετε φωτιά και μόλις σβήσει αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.
- Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τον βασιλικό, τον δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.Για το σερβίρισμα
- Αποσύρετε το χταπόδι και την γάμπαρη από το BBQ, κόβετε το χταπόδι σε φέτες και το τοποθετείτε μέσα στην μαρινάδα του.
- Απλώνετε την γάμπαρη σε ένα ξύλο κοπής και την περιχύνετε με την σάλτσα της.
Συστατικά:
2 συσκευασίες χταπόδι πλοκάμι Pescanova
3 συσκευασίες γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
Για την μαρινάδα του χταποδιού:
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
70 γραμμάρια λευκό ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Για την σάλτσα της γάμπαρης:
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 chili πιπεριές
100 ml ούζο
Χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι