Σαλπάρουμε για Σίφνο!
Ταξιδεύουμε και ετοιμάζουμε μία από τις πιο διάσημες κυκλαδίτικες συνταγές. Παραδοσιακά, ετοιμάζεται στον ξυλόφουρνο με κλαδιά, σε ένα σκεύος που ονομάζεται “σκεπασταριά”, προσθέτοντας βρόχινο νερό για το μαγείρεμα!
Πάμε να δημιουργήσουμε μαγικά πιάτα στην κουζίνα μας;
Είναι μια συνταγή που θέλει υπομονή, αφού χρειάζεται αρκετό χρόνο για μαγείρεμα. Θα σας ανταμείψει όμως, με τα υπέροχα μελωμένα όσπρια. Με τη ζουμερή Σουπιά Pescanova, θα απογειώσετε τη γεύση αλλά και την θρεπτική αξία του παραδοσιακού αυτού πιάτου.
Συνταγές από Ελλάδα
Ρεβιθάδα Σίφνου με σουπιές
Εκτέλεση:
- Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετείτε τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν
- Το πρωί τους προσθέτετε την μαγειρική σόδα, τα αφήνετε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν, τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε καλά
- Τοποθετείτε τα ρεβίθια μαζί με τις σουπιές σε πήλινο σκεύος ή σε μια πήλινη γάστρα και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό το οποίο να καλύπτει τα ρεβίθια κατά 4-5 δάχτυλα πιο πάνω
- Σκεπάζετε το πήλινο σκεύος με το καπάκι τους και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 5 με 6 ώρες
- Όταν η ρεβιθάδα είναι έτοιμη σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και περιχύνετε με φρέσκο χυμό λεμονιού.
Συστατικά:
2 συσκευασίες σουπιές Pescanova
750 γραμμάρια ρεβίθια
1 κουτάλι σούπας μαγειρική σόδα
¾ του κιλού ψιλοκομμένα κρεμμύδια
¾ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Νερό
Χυμό λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι