Συνταγές Μύδια
Ριζότο με γαρίδες, μύδια, μασκαρπόνε, λάιμ και σχοινόπρασο
Οι συσκευασίες Pescanova που προβάλλονται στο video ενδέχεται να είναι διαφορετικές.
- Σε τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες, τα μύδια, το μισό φινόκιο, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο και στο τέλος τις σβήνετε με κρασί.
- Αποσύρετε τις σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και καβουρδίζετε το ριζότο μαζί με τη δάφνη και το υπόλοιπο ξερό κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να γυαλίσει.
- Σβήνετε με κρασί και σιγά- σιγά ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, μέχρι να φτάσει το ριζότο στην επιθυμητή υφή.
- Ανακατεύετε συνεχώς για να απελευθερωθεί το άμυλο του ρυζιού.
- Δένετε με το βούτυρο, το μασκαρπόνε και την παρμεζάνα και τοποθετείτε τα θαλασσινά και το σχοινόπρασο μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ.
- Διορθώστε τη γεύση με αλατοπίπερο.
Tips:
Καθαρίστε τα μουστάκια από τα μύδια
Με τα κοτσάνια από το φινόκιο αρωματίστε το ζωμό λαχανικών
Ανακατεύετε συνεχώς το ριζότο
Συστατικά:
1 συσκευασία γαρίδες Pescanova μεγάλες χωρίς κέλυφος
1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova
Αλάτι
700 ml ζωμό λαχανικών
Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
Πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
Ξύσμα από 1 λάιμ
½ φινόκιο ψιλοκομμένο
30 γρ. βούτυρο
Λευκό κρασί, για το σβήσιμο
1 κ.σ. σχοινόπρασο
35 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 λάιμ
½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
250 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. παρμεζάνα