Συνταγές Μύδια

Ριζότο με γαρίδες, μύδια, μασκαρπόνε, λάιμ και σχοινόπρασο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter

Οι συσκευασίες Pescanova που προβάλλονται στο video ενδέχεται να είναι διαφορετικές.

30-60 λεπτά
Μέτρια
  • Σε τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες, τα μύδια, το μισό φινόκιο, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο και στο τέλος τις σβήνετε με κρασί.
  • Αποσύρετε τις σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και καβουρδίζετε το ριζότο μαζί με τη δάφνη και το υπόλοιπο ξερό κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να γυαλίσει.
  • Σβήνετε με κρασί και σιγά- σιγά ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, μέχρι να φτάσει το ριζότο στην επιθυμητή υφή.
  • Ανακατεύετε συνεχώς για να απελευθερωθεί το άμυλο του ρυζιού.
  • Δένετε με το βούτυρο, το μασκαρπόνε και την παρμεζάνα και τοποθετείτε τα θαλασσινά και το σχοινόπρασο μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ.
  • Διορθώστε τη γεύση με αλατοπίπερο.

Tips:
Καθαρίστε τα μουστάκια από τα μύδια
Με τα κοτσάνια από το φινόκιο αρωματίστε το ζωμό λαχανικών
Ανακατεύετε συνεχώς το ριζότο

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία γαρίδες Pescanova μεγάλες χωρίς κέλυφος

1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova
Αλάτι
700 ml ζωμό λαχανικών
Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
Πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
Ξύσμα από 1 λάιμ
½ φινόκιο ψιλοκομμένο
30 γρ. βούτυρο
Λευκό κρασί, για το σβήσιμο
1 κ.σ. σχοινόπρασο
35 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 λάιμ
½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
250 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. παρμεζάνα