Συνταγές Θαλασσινά

Ροδέλες καλαμαριού stir-fry με μίνι καλαμπόκι, πράσινη πιπεριά, φρέσκα κρεμμυδάκια, καρότα, μανιτάρια, μίνι λάχανο, φύτρες φασολιών, σόγια σος και αρωματικό μπασμάτι (ή τζάσμιν)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
35 λεπτά
Μέτρια
  • Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
  • Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
  • Προσθέτετε τις ροδέλες καλαμαριού και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε το καρότο, το μίνι καλαμπόκι, την πράσινη πιπεριά και το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτετε τα μανιτάρια, το μίνι λάχανο και τις φύτρες φασολιών και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
  • Επιστρέφετε τις ροδέλες καλαμαριού στο τηγάνι και προσθέτετε τη σόγια σως, τη σάλτσα στρειδιών (αν χρησιμοποιείτε) και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Εκτέλεση για το ρύζι:

  • Ξεπλένετε το ρύζι κάτω από κρύο νερό μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό.
  • Βράζετε το νερό με το αλάτι σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά, καλύπτετε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε σκεπασμένο για 5 λεπτά και αφρατεύετε /ανακατεύετε με ένα πιρούνι.

Σερβίρισμα:

  • Μοιράζετε το ρύζι σε 4 πιάτα.
  • Τοποθετείτε το stir-fry πάνω από το ρύζι ή δίπλα.
  • Γαρνίρετε με το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και καβουρδισμένο σουσάμι .
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο

  • 1 φλιτζάνι μίνι καλαμπόκι, κομμένο στη μέση
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, λευκό και πράσινο μέρος ξεχωριστά
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή χοντρό τριμμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φύτρες φασολιών
  • 3-4 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών (προαιρετικά, για επιπλέον γεύση)
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο για σοτάρισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • σουσάμι καβουρδισμένο

Υλικά για το ρύζι:

  • 2 φλιτζάνια μπασμάτι ή ρύζι τζάσμιν
  • 4 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.