Συνταγές Καλαμάρι & Θράψαλο
Ροδέλες θραψάλου με λάιμ και τσίλι
- Ξεπαγώνετε τις ροδέλες θραψάλου και τις βάζετε σε μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τσίλι.
- Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ζεσταίνετε ένα σχαροτήγανο και όταν αρχίσει σχεδόν να καπνίζει, ακουμπάτε τις ροδέλες θραψάλου και ψήνετε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα το μέγεθός τους.
- Μοιράζετε τη ρόκα και το αβοκάντο στα πιάτα και ακουμπάτε από πάνω τις ροδέλες θραψάλου.
- Πασπαλίζετε με τραγανό κρεμμύδι, ξύσμα λάιμ και λίγες φουντίτσες μάραθο.
- Περιχύνετε με χυμό λάιμ και τη μαρινάδα που περίσσεψε και σερβίρετε.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία Pescanova θράψαλο ροδέλες 400 γρ.
- 100 γρ. ρόκα
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
- 2 κ. σούπας crispy onion (τραγανό κρεμμύδι)
- χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 – 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες
- Λίγες φουντίτσες μάραθο