Ροδέλες θραψάλου με λάιμ και τσίλι

Συνταγές Καλαμάρι & Θράψαλο

Ροδέλες θραψάλου με λάιμ και τσίλι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 min
Εύκολη
  • Ξεπαγώνετε τις ροδέλες θραψάλου και τις βάζετε σε μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τσίλι.
  • Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ζεσταίνετε ένα σχαροτήγανο και όταν αρχίσει σχεδόν να καπνίζει, ακουμπάτε τις ροδέλες θραψάλου και ψήνετε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα το μέγεθός τους.
  • Μοιράζετε τη ρόκα και το αβοκάντο στα πιάτα και ακουμπάτε από πάνω τις ροδέλες θραψάλου.
  • Πασπαλίζετε με τραγανό κρεμμύδι, ξύσμα λάιμ και λίγες φουντίτσες μάραθο.
  • Περιχύνετε με χυμό λάιμ και τη μαρινάδα που περίσσεψε και σερβίρετε.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ. σούπας crispy onion (τραγανό κρεμμύδι)
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 – 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες
  • Λίγες φουντίτσες μάραθο