Συνταγές Ψάρια
Ρολό φιλέτο μπακαλιάρου λεμονάτα πράσα, φασόλια και pesto βασιλικού
- Έχετε τοποθετήσει τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, από το προηγούμενο βράδυ, για να μουλιάσουν καλά.
- Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε για 25-30 λεπτά τα λευκά φασόλια.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα πράσα σε χοντρές φέτες.
- Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα πράσα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτετε τα λευκά φασόλια μαζί με τον ζωμό λαχανικών, τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
- Όση ώρα βράζει το φαγητό, τοποθετείτε σε ένα multi όλα τα υλικά για το pesto βασιλικού, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν την υφή pesto.
Όταν ο μπακαλιάρος είναι έτοιμος, σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα πράσα με τα φασόλια και τον μπακαλιάρο και περιχύνετε με 2-3 κουταλιές από το pesto βασιλικού.
Συστατικά:
1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό φιλέτο Pescanova
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
350 γρ. λευκά φασόλια
1 κουταλιά αλεύρι
120 ml λευκό κρασί
200 γρ. ζωμό λαχανικών
6 κλωνάρια βασιλικό
150 ml ελαιόλαδο (για το pesto βασιλικού)
25 γρ. κουκουνάρι
80 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι