Ρολό φιλέτο μπακαλιάρου πανέ με ξηρούς καρπούς, σερβιρισμένο με γάμπαρη, πουρέ γλυκοπατάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια

Συνταγές Ψάρια

Ρολό φιλέτο μπακαλιάρου πανέ με ξηρούς καρπούς, σερβιρισμένο με γάμπαρη, πουρέ γλυκοπατάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter

Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει. 

60 λεπτά
Εύκολη
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια μαζί με την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάσει σχεδόν τα κρεμμύδια. Πασπαλίζετε με αλάτι και σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο έχετε κόψει σε ένα στρογγυλό σχήμα όσο η εσωτερική διάμετρος του τηγανιού.
  • Αφήνετε δυνατή φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν μια βράση και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Όταν τα υγρά φύγουν εντελώς, τότε ανακατεύετε τα κρεμμύδια απαλά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν με την καστανή ζάχαρη.
    Για τον πουρέ:
  • Κόβετε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες στα 4 και μετά σε μικρές φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Προσθέτετε 100 ml νερό, σκεπάζετε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18ο C, για 35′-40′, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  • Όταν οι πατάτες μαζί με τις γλυκοπατάτες είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από το ταψί, τις τοποθετείτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτετε το βούτυρο μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα πρες πουρέ, τις λιώνετε μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
  • Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, χοντροκόβετε τους ξηρούς καρπούς: Φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης και κάσιους.
  • Σε 3 διαφορετικά μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και το μείγμα ξηρών καρπών.
  • Τοποθετείτε τα φιλέτα ρολό μπακαλιάρο σε ένα ξύλο κοπής, τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα περνάτε από το αλεύρι, τα τινάζετε καλά, μετά τα περνάτε από τα αυγά και τέλος από το μείγμα ξηρών καρπών.
  • Τοποθετείτε τα παναρισμένα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα μικρό ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 200ο C για 10-12’.Για τη γάμπαρη:
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τη γάμπαρη για 2-3’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Τοποθετείτε τον ζωμό γαρίδας σε ένα τηγάνι και φέρνετε σε θερμοκρασία βρασμού.
  • Μόλις βράσει ο ζωμός προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει και δέσει τη σάλτσα, προσθέτοντας τελευταία στιγμή τον χυμό λεμονιού και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Κόβετε τα παναρισμένα φιλέτα μπακαλιάρου στη μέση και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τον πουρέ γλυκοπατάτας με τα φιλέτα μπακαλιάρο από πάνω, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τη γάμπαρη, τη σάλτσα γαρίδας και τέλος το φρέσκο θυμάρι.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

6 ρολά φιλέτο μπακαλιάρου Pescanova

12 γάμπαρες Αργεντινής χωρίς κέλυφος Pescanova


100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
60 γρ. φουντούκι
60 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
120 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα
60 γρ. κάσιους
4 κουταλιές ελαιόλαδο
250 ml ζωμό γαρίδας
60 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές χυμό λεμόνι
400 γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες
150 γρ. πατάτες καθαρισμένες
25 γρ. βούτυρο (για τον πουρέ γλυκοπατάτας)
70 ml κρέμα γάλακτος
16 μικρά κρεμμύδια
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο (για τα μικρά κρεμμύδια)
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο