Σολομός με άνηθο & ροζ πιπέρι και σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, παντζάρι και φινόκιο

Συνταγές Ψάρια

Σολομός με άνηθο & ροζ πιπέρι και σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, παντζάρι και φινόκιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
20 min
Εύκολη
  • Σε ένα μπολ μαρινάρετε τον σολομό σε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ροζ πιπέρι, άνηθο, αλάτι και πιπέρι για περίπου 20 λεπτά.
  • Ψήνετε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C,  για 15-20 λεπτά.
  • Σε μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ εκτός από το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο με χαμηλή ροή, ενώ ανακατεύετε παράλληλα με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε άλλο  μπολ, αναμειγνύετε όλα υλικά της σαλάτας και το μισό ρόδι.  
  • Μαρινάρετε τα υλικά της σαλάτας με την βινεγκρέτ και προσθέτετε από πάνω τους υπόλοιπους σπόρους ροδιού.
  • Σερβίρετε το σολομό πάνω στη σαλάτα και απολαμβάνετε!
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Υλικά για τον σολομό:
4 φιλέτα σολομού Pescanova


  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ροζ πιπέρι χοντρό, σπασμένο
  • ½ κ.γ. φρέσκος άνηθος
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για τη σαλάτα:

  • 125 γρ. ρόκα καθαρισμένη, πλυμένη
  • 125 γρ. baby σπανάκι
  • 50 γρ. φύλλα παντζαριού
  • 1 μικρό φινόκιο, λεπτοκομμένο
  • Σπόροι από ½ ρόδι

Υλικά για τη βινεγκρέτ:

  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι