Συνταγές Ψάρια
Σολομός με άνηθο & ροζ πιπέρι και σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, παντζάρι και φινόκιο
- Σε ένα μπολ μαρινάρετε τον σολομό σε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ροζ πιπέρι, άνηθο, αλάτι και πιπέρι για περίπου 20 λεπτά.
- Ψήνετε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 15-20 λεπτά.
- Σε μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ εκτός από το ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο με χαμηλή ροή, ενώ ανακατεύετε παράλληλα με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε άλλο μπολ, αναμειγνύετε όλα υλικά της σαλάτας και το μισό ρόδι.
- Μαρινάρετε τα υλικά της σαλάτας με την βινεγκρέτ και προσθέτετε από πάνω τους υπόλοιπους σπόρους ροδιού.
- Σερβίρετε το σολομό πάνω στη σαλάτα και απολαμβάνετε!
Συστατικά:
Υλικά για τον σολομό:
4 φιλέτα σολομού Pescanova
2 κ.σ. ελαιόλαδο- 1 κ.γ. ροζ πιπέρι χοντρό, σπασμένο
- ½ κ.γ. φρέσκος άνηθος
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τη σαλάτα:
- 125 γρ. ρόκα καθαρισμένη, πλυμένη
- 125 γρ. baby σπανάκι
- 50 γρ. φύλλα παντζαριού
- 1 μικρό φινόκιο, λεπτοκομμένο
- Σπόροι από ½ ρόδι
Υλικά για τη βινεγκρέτ:
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 120 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι