Ψητός σολομός με μαριναρισμένα λαχανικά

Συνταγές Εύκολες

Ψητός σολομός με μαριναρισμένα λαχανικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
10 min
Εύκολη

Πρετοιμασία

  • Αφήνουμε το σολομό να ξεπαγώσει στη συντήρηση του ψυγείου.
  • Ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα σολομού για να στεγνώσουν τελείως.
  • Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Προσθέτουμε λίγο ξύσμα λάιμ.

Για το σολομό

  • Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Βάζουμε τα φιλέτα σολομού και ψήνουμε για 2 1/2 λεπτά μέχρι να κάνουν ελαφριά κρούστα.
  • Με σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα. Χαμηλώνουμε τη ένταση της εστίας σε μέτρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-1/2 λεπτά επιπλέον.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα σε πιάτο.
  • Σερβίρουμε σε δυο πιάτα τις μερίδες σολομού με μαριναρισμένα λαχανικά.

Για τα λαχανικά

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά όλα τα λαχανικά.
  • Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, το φινόκιο,το κολοκύθι,το καρότο,την πιπεριά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ.
  • Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε αλάτι κι ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να μαριναριστούν για 5’ και να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Τέλος, προσθέτουμε την ρόκα στα μαριναρισμένα λαχανικά, τις φουντίτσες φινόκιο κι ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε τη σαλάτα στα δύο φιλέτα σολομού.
  • Σερβίρουμε αμέσως.
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

 1 συσκευασία Σολομός Φιλέτο Νορβηγίας Pescanova

Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Λίγο ξύσμα λάιμ
1 ρίζα φινόκιο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 τρυφερό κολοκύθι
1 καρότο
1/2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
1 λάιμ
150 γραμ. ρόκα
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο