Συνταγές Εύκολες
Ψητός σολομός με μαριναρισμένα λαχανικά
Πρετοιμασία
- Αφήνουμε το σολομό να ξεπαγώσει στη συντήρηση του ψυγείου.
- Ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα σολομού για να στεγνώσουν τελείως.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Προσθέτουμε λίγο ξύσμα λάιμ.
Για το σολομό
- Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Βάζουμε τα φιλέτα σολομού και ψήνουμε για 2 1/2 λεπτά μέχρι να κάνουν ελαφριά κρούστα.
- Με σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα. Χαμηλώνουμε τη ένταση της εστίας σε μέτρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-1/2 λεπτά επιπλέον.
- Βγάζουμε τα φιλέτα σε πιάτο.
- Σερβίρουμε σε δυο πιάτα τις μερίδες σολομού με μαριναρισμένα λαχανικά.
Για τα λαχανικά
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά όλα τα λαχανικά.
- Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, το φινόκιο,το κολοκύθι,το καρότο,την πιπεριά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ.
- Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι κι ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να μαριναριστούν για 5’ και να μαλακώσουν ελαφρά.
- Τέλος, προσθέτουμε την ρόκα στα μαριναρισμένα λαχανικά, τις φουντίτσες φινόκιο κι ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε τη σαλάτα στα δύο φιλέτα σολομού.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Συστατικά:
1 συσκευασία Σολομός Φιλέτο Νορβηγίας Pescanova
Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Λίγο ξύσμα λάιμ
1 ρίζα φινόκιο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 τρυφερό κολοκύθι
1 καρότο
1/2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
1 λάιμ
150 γραμ. ρόκα
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο