Συνταγές Εορταστικές
Σολομός ψητός με λαχανάκια Βρυξελλών, δενδρολίβανο και ρόδι
- Αφήνετε τον σολομό να ξεπαγώσει στη συντήρηση του ψυγείου.
- Ταμπονάρετε τα φιλέτα με απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν τελείως.
- Ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Προσθέτετε ξύσμα λάιμ, πάπρικα, μπούκοβο και φρέσκο τζίντζερ.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C, στον αέρα.
- Τοποθετείτε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα ταψί, μαζί με τα κρεμμύδια, το δενδρολίβανο και το ελαιόλαδο.
- Ψήνετε για 20 λεπτά.
- Ανοίγετε τον φούρνο και προσθέτετε πάνω από τα λαχανικά τα φιλέτα σολομού.
- Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
- Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με ρόδι και φύτρες και σερβίρετε.
Συστατικά:
- 2 συσκευασίες Σολομός Φιλέτο Νορβηγίας Pescanova
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι - Ξύσμα από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- ½ κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
4 κλωνάρια δενδρολίβανο - 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
- 2 κρεμμύδια κόκκινα μικρά, σε φέτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ρόδι, καθαρισμένο
- Φύτρες για το σερβίρισμα