Σολομός ψητός με λαχανάκια Βρυξελλών, δενδρολίβανο και ρόδι

Συνταγές Εορταστικές

Σολομός ψητός με λαχανάκια Βρυξελλών, δενδρολίβανο και ρόδι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30 λεπτά
Εύκολη
  • Αφήνετε τον σολομό να ξεπαγώσει στη συντήρηση του ψυγείου.
  • Ταμπονάρετε τα φιλέτα με απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν τελείως.
  • Ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Προσθέτετε ξύσμα λάιμ, πάπρικα, μπούκοβο και φρέσκο τζίντζερ.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C, στον αέρα.
  • Τοποθετείτε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα ταψί, μαζί με τα κρεμμύδια, το δενδρολίβανο και το ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε για 20 λεπτά.
  • Ανοίγετε τον φούρνο και προσθέτετε πάνω από τα λαχανικά τα φιλέτα σολομού.
  • Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
  • Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με ρόδι και φύτρες και σερβίρετε.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    Αλάτι και πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
    4 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα μικρά, σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ρόδι, καθαρισμένο
  • Φύτρες για το σερβίρισμα