Ένα θρεπτικό και παραδοσιακό πιάτο με σουπιές καθαρισμένες..Γιατί λείπει η Pescanova από τη Σαρακοστή; Δεν λείπει!
Συνταγές της Αργυρώς
Σουπιές με μάραθο της Αργυρώς
- Σε μία ρηχή κατσαρόλα, ρίχνουμε 2 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο της συνταγής.
- Προσθέτουμε το φινόκιο κομμένο στα 4 ,στο καυτό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4’ να ροδίσουν τα κομμάτια ολόγυρα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2’ -3’ μέχρι να γυαλίσει.
- Έπειτα, ρίχνουμε το καρότο κομμένο σε καρέ, και τις σουπιές και σοτάρουμε 4-5’.
- Σβήνουμε με το κρασί κι ανακατεύουμε τα υλικά.
- Συνεχίζουμε με το μάραθο, τα σέσκουλα και τα φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό (περίπου μισό φλιτζάνι), ίσα ίσα να μισοσκεπάσει τα υλικά.
- Συμπληρώνουμε πιπέρι κι ελάχιστο αλάτι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τις σουπιές με μάραθο σε χαμηλή φωτιά για 15’-20’περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις σουπιές με μάραθο, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σβήνουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο για 5-10’.
Συστατικά:
1 συσκευασία σουπιές καθαρισμένες Pescanova
50 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 ρίζα μάραθου (φινόκιο)
2 καρότα
40 ml λευκό ξηρό κρασί
250 γραμ μάραθο
500 γραμ σέσκουλα ή αλλά χόρτα εποχής
4 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελάχιστο αλάτι
Λεμόνι στο σερβίρισμα