Συνταγές Θαλασσινά

Σουπιές σαβόρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter

Οι συσκευασίες Pescanova που προβάλλονται στο video ενδέχεται να είναι διαφορετικές.

20 min
Εύκολη
  • Κόβετε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε φέτες.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το 1/3 από το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τις σουπιές για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αποσύρετε τις σουπιές από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας όλα τα λιπαρά στο τηγάνι.
  • Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το ξύδι μαζί με το κλωναράκια δενδρολίβανου και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να ξεκινήσει να δένει η σάλτσα.
  • Όταν η σάλτσα ξεκινάει να δένει, προσθέτετε τις σουπιές, ανακατεύετε καλά, συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό και σερβίρετε.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία σουπιές Pescanova

Σουπιές καθαρισμένες
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά αλεύρι
90 γραμμάρια κόκκινο ξύδι
3-4 κλωναράκια δενδρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι