Συνταγές Θαλασσινά
Σουπιές σαβόρο
Οι συσκευασίες Pescanova που προβάλλονται στο video ενδέχεται να είναι διαφορετικές.
- Κόβετε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε φέτες.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το 1/3 από το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τις σουπιές για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αποσύρετε τις σουπιές από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας όλα τα λιπαρά στο τηγάνι.
- Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το ξύδι μαζί με το κλωναράκια δενδρολίβανου και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να ξεκινήσει να δένει η σάλτσα.
- Όταν η σάλτσα ξεκινάει να δένει, προσθέτετε τις σουπιές, ανακατεύετε καλά, συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό και σερβίρετε.
Συστατικά:
1 συσκευασία σουπιές Pescanova
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά αλεύρι
90 γραμμάρια κόκκινο ξύδι
3-4 κλωναράκια δενδρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι